Du kan alltid ringa oss: 08-684 257 00
Logga in
Bygga bastu

Verktyg för att bygga en bastu

När du ska bygga en bastu är dina verktyg/maskiner centrala för tidsåtgången och kvaliteten på slutresultatet. Två viktiga faktorer att tänka på:
  • Utformning och prestanda av verktyget i sig. Gör som proffsen, ha bra verktyg när du bygger.
  • Rätt verktyg tillgängligt för respektive moment. Undviker att du antingen behöver åka och komplettera eller att du löser momentet med fel verktyg och på så sätt får sämre slutresultat och i vissa fall riskerar din egna säkerhet.

Kostnad

Vi har tagit fram en komplett lista på proffsverktyg och utrustning som täcker behovet vid 90% av alla bastubyggen. Det samlade värdet på verktygen i listan är cirka 35.000:- och vår ambition är att på ett prisvärt sätt ge dig tillgång till dessa. Du kan själv välja verktygen du behöver ur listan eller så kan du välja från våra paket. Utmana oss gärna genom att höra av dig om du tycker att något verktyg saknas eller om priset blir för högt.

Våra paket

För bygge av bastu har vi tagit fram två paket, det första innehåller alla verktyg och det andra är ett förbrukningspaket som passar till verktygen. För att välja paket, klicka på "Jag väljer verktyg själv" så finns paketen i slutet av verktygslistan. Välj först vilken dag du önskar påbörja hyresperioden. Om du önskar extra dagar, skriv då detta i meddelandefältet. Priser anges inklusive moms.

Komplett paket
Pris: Hyr i två dagar för 1200:-, därefter 450:-/dag
Användning: Används under hela byggtiden
Innehåller: Cirkelsåg, Dyckertpistol, Universaldammsugare, Kap/Gersåg, Ställning för Kap/Gersåg, Kabelvinda (25m), Sticksåg, Vattenpass, Borrhammare, Skruvdragare, Vinkelhake, Häftpistol, Bågfil, Hörselskydd, Skyddsglasögon, Måttband (5m)

Förbrukningspaket
Pris: Ej prissatt, fråga vid beställning
Innehåller: 250st häftklammer, dyckert för bastupanel, 1 filter till universaldammsugare, 2st blad till sticksåg, 1 blad till bågfil

Nedan har vi listat några av de mest centrala verktygen vid ett bastubygge, dessa återfinns i den kompletta listan när du klickar vidare och väljer verktyg.

Kap/Gersåg

Vid bygge av bastu är det mycket både panel och reglar som ska kapas och då är Kap/Gersågen en flitigt använd maskin som sparar mycket tid och höjer kvaliteten på slutresultatet. Maskinen gör det enkelt att kapa i rätt längder och få till eventuella geringar. Tänk på att välja till en passande dammsugare, framförallt om du ska jobba inomhus.

Sticksåg

Sticksågen hjälper dig att på enklast möjliga sätt hantera justeringar som alltid uppstår vid tex bygge av lavar, dragning av elsladdar/rör eller uttag för ventilationsrör. Sticksågen gör att du på ett snyggt sätt får dessa detaljer att bli enkla moment istället för anlednning till frustration.

Skruvdragare

Används för att skruva lavar samt eventuella skivor som ska monteras på utsidan av bastun.

Dyckertpistol

För att få bästa möjliga resultat vid uppsättning av panel och lister, hjälper till att säkerställa att det inte blir några märken i panelen eller listerna från hammare. Dyckertpistolen hjälper också till att spara tid genom att den automatiskt matar fram nästa spik.

Övrigt

Vi finns i Stockholm

  • Bra öppettider
  • Levererar till dörren

    Ring: 08-684 257 00

  • Vi tar emot Swish-betalningar