Du kan alltid ringa oss: 08-684 257 00
Logga in
Snickra staket
Att bygga ett staket är ett relativt enkelt projekt men det kräver noggrannhet och tålamod för att resultatet ska bli bra både på kort och lång sikt.

Genomförande

Instruktioner och konstruktionsritningar för att bygga staket finns det en mängd bra siter på internet som tillhandahåller och vi kan tex rekommendera byggbeskrivningar.se

Utifrån ett verktygs och utrustningsperspektiv kan staketbygget delas in i tre olika moment vilka vi har tagit fram rätt utrustning för

  • Stolpfästen / Infästning
  • Reglar/spjälor
  • Måla

Stolpfästen

Vi har tag fram och erbjuder verktygen och utrustningen som behövs oavsett om du först ska gräva och gjuta eller om du tänkt använda färdiga stolpfästen. Tänk på att du kan använda en jordborr vid rätt markförhållanden, sparar massor av tid och gör det enklare att komma ner till frostfritt djup. Ska du bygga ett längre staket underlättar en rotationslaser att du får staketet i våg. Om staketet ska fästas i eller mot berg, betong, Leca, trä så är det även viktigt med rätt borrmaskin och tillhörande borr.

Reglar / Spjälor

När du är redo för att antingen börja sätta reglar eller spjälor är det kap och ger-sågen som är central och tänk på att använda skyddsglasögon och hörselskydd. Använd vattenpass för att få staketet i våg och lod. Om du ska skruva dit reglarna/spjälorna så är också en proffsig skruvdragare (stor skillnad på enklare modeller och proffsverktyg) ett måste.

Måla

När det kommer till att måla staketet så är det klokt att tänka på att täcka eventuella saker i närheten med plast. Vad det gäller målningen så kan det beroende på förutsättningarna lämpa sig för rolla eller så används en klassisk pensel, tänk också på att använda förlängningsskaft om möjligt för att spara ryggen.

Vi finns i Stockholm

  • Bra öppettider
  • Levererar till dörren

    Ring: 08-684 257 00

  • Vi tar emot Swish-betalningar