Du kan alltid ringa oss: 08-684 257 00
Logga in
Ved

Utrustning

När du ska kapa och klyva ved är dina verktyg/maskiner centrala för tidsåtgången, kvaliteten på slutresultatet och din säkerhet. Två viktiga faktorer att tänka på:
  • Utformning och prestanda av verktyget i sig. Gör som proffsen, ha bra maskiner/verktyg när du genomför dina projekt.
  • Rätt verktyg tillgängligt för respektive moment. Undviker att man antingen behöver åka och komplettera eller att man löser momentet med fel verktyg och på så sätt får sämre slutresultat och i vissa fall riskerar sin egen säkerhet.

Kostnad

Vi har tagit fram en komplett lista på proffsverktyg och utrustning som täcker behovet för att kapa och klyva ved. Det samlade värdet på verktygen i listan är cirka 11.000:- och vår ambition är att på ett prisvärt sätt ge dig tillgång till dessa. Du kan själv välja verktygen du behöver ur listan eller så kan du välja från våra paket. Utmana oss gärna genom att höra av dig om du tycker att något verktyg saknas eller om priset blir för högt.

Våra paket

För att välja paket, klicka på "Jag väljer verktyg själv" så finns paketen i slutet av verktygslistan. Välj vilken dag du önskar hyra ifrån och om du önskar extra dagar, skriv detta i meddelandefältet. Priser anges inklusive moms.

Lilla vedpaketet
Pris: Hyr i två dagar för 550:-, därefter 250:-/dag
Användning: Används när du endast behöver klyva veden
Innehåller: Vedklyv, Klyvkniv (4 delar), klyvyxa, Förlängningssladd (20m), Skyddsglasögon

Stora vedpaketet
Pris: Hyr i två dagar för 1000:-, därefter 400:-/dag
Användning: När du både behöver kapa och klyva ved
Innehåller: Vedklyv, Klyvkniv (4 delar), Klyvyxa, Mororsåg, Hjälm med visir & hörselkåpa, Förlängningssladd (20m)

Nedan har vi listat några av de mest centrala maskinerna för att kapa och klyva ved, dessa återfinns i den kompletta listan när du klickar vidare och väljer verktyg.

Motorsåg

Används för att kapa stockarna i rätt längder. Rekommenderad längd för kamin eller öppen spis är 35cm, vid större eldstad eller för användning i eldningspanna kan upp till 50cm vara möjligt. Vi har valt en motorsåg som är enkel att hantera både vid själva vedkapningen men också påfyllning av bensin/kedjeolja samt byte av kedja.

Vedklyv

Används för att enkelt klyva kubbarna till lagom stora vedträd. Vår vedklyv hanterar upp till 50cm långa kubbar och är utrustad med en 4-klyvkniv för att dela kubben i fyra delar i samma klyvning vilket sparar tid. Viktigt att känna till är att vår vedklyv fungerar med 3-fas (380volt).

Skyddsutrustning

Vid användning av motorsåg säger föreskrifterna att man ska använda hjälm med visir, hörselkåpor, sågbyxor, skor och handskar. Vi har i dagsläget endast hjälm med visir och hörselkåpor för uthyrning. Vid behov av övrig utrustning, meddela så löser vi det.

Vi finns i Stockholm

  • Bra öppettider
  • Levererar till dörren

    Ring: 08-684 257 00

  • Vi tar emot Swish-betalningar