Du kan alltid ringa oss: 08-684 257 00
Logga in
Snickra plank
Att bygga ett plank är ett relativt enkelt projekt men det kräver noggrannhet och tålamod för att resultatet ska bli bra både på kort och lång sikt.

Genomförande

Instruktioner och konstruktionsritningar för att bygga ett plank finns det en mängd bra siter på internet som tillhandahåller och vi kan tex rekommendera byggbeskrivningar.se. Utifrån ett verktygs och utrustningsperspektiv kan plankbygget delas in i tre olika moment vilka vi har tagit fram rätt utrustning för
  • Stolpfästen / Infästning
  • Panel
  • Måla

Stolpfästen

Vi har tag fram och erbjuder verktygen och utrustningen som behövs oavsett om du först ska gräva och gjuta eller om du tänkt använda färdiga stolpfästen. Tänk på att du kan använda en jordborr vid rätt markförhållanden, sparar massor av tid och gör det enklare att komma ner till frostfritt djup. Ska du bygga ett längre plank underlättar en rotationslaser att du får planket i våg. Om planket ska fästas i eller mot berg, betong, Leca, trä så är det även viktigt med rätt borrmaskin och tillhörande borr.

Panel

När du är redo för att börja sätta panelen är det kap och ger-sågen som är central och tänk på att använda skyddsglasögon och hörselskydd. Använd vattenpass för att få planket i våg och lod. Om du ska skruva dit panelen så är också en proffsig skruvdragare (stor skillnad på enklare modeller och proffsverktyg) ett måste.

Måla

När det kommer till att måla planket så är det klokt att tänka på att täcka eventuella saker i närheten med plast. Vad det gäller målningen så kan det beroende på förutsättningarna lämpa sig för att rolla eller så används en klassisk pensel, tänk också på att använda förlängningsskaft om möjligt för att spara ryggen.

Vi finns i Stockholm

  • Bra öppettider
  • Levererar till dörren

    Ring: 08-684 257 00

  • Vi tar emot Swish-betalningar